Aktivnosti društva
DVD OSTRNA
Anketa
Dali vam se sviđa blog?


Nema zapisa.
Blog
četvrtak, rujan 13, 2012
POSJETITE STRANICU

 

                                                          DVD-OSTRNA.BLOG.HR

dvd-ostrna @ 20:59 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 19, 2012
Prenosimo Vam raspored predavanja za vatrogasca i vatrogasnog dočasnika koji možete vidjeti na

www.dvd-ostrna.blog.hr
 

Vatrogasna zajednica Grada Dugo Selo
Izvođenje nastave za razdoblje od 20.03. do 22.04.2012godine
 Osposobljavanje za zvanje vatrogasac i dočasnik

-predavanja počinju u 19:00

- nedjeljom nastava počinje u 09:00 sati

dvd-ostrna @ 19:35 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
petak, ožujak 16, 2012
Školovanje za vatrogasca i dočasnika počinje 20.03.2012. u 18h
Vatrogasni dom DVD Ostrne

Školovanju mogu pristupiti:

Za vatrogasca:

Ivana Bertek
Sanjica Cik
Ivan Relić
Petar Hedžet
Kristijan Jambrek
Jadranka Koštek
Igor Miketa
Romana Štagl
Martina Muhin
Branka Brlek
Marisa Ivanić
Dragan Ivanić
Maja Jambrek
Matea Jambrek
Željko Štagl
Sanja Štagl
Zvjezdana Jambrek
Lidija Relić
Božica Jambrek
Željka Gogić

Za dočasnika:

Milivoj Relić
Damir Berić
Marko Berić
Nenad Krpanić
Ante Berić
Ivan Šegović
Denis Turković
Ivana Brlek

Međusobno se obavjestit
Sve ostale informacije kod zapovjednika DVDa

dvd-ostrna @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 0
Dana 15.03.2012. u 15sati i 30 minuta zaprimljena je dojava o požaru trave i niskog raslinja u Velikoj Ostrni uz prugu Dugo Selo- Vrbovec. Dojava zaprimljena preko Centra 112. Zapovjednik Dražen Turković izdaje zapovjed o intervenciji dok dozapovjednik Tihomir Lopatar pokreće alarm preko elektromotorne sirene koja je smještene na krovu Vatrogasnog doma.Na intervenciju upućeno navalno vozilo marke Mercedes sa 5 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se radi o nekontroliranom spaljivanju trave i korova od strane nepoznate osobe. Požar je zahvatio i dio susjedne šume. Pristupilo se gašenju uz pomoć metlenica i naprtnjača te dva vitla za brzu navalu sa visokotlačnog modula smještenog na navalnom vozilu, opožarena površina 1000×1800 m. Materijalna šteta neutvrđena a zbog nepristupačnog terena koristila se dodatna vučna tehnika kao pomoć prolazu navalnog vozila.Na intervenciji sudjelovali vatrogasci Tihomir Lopatar,Mladen Koštek,Denis Turković,Josip Čićak i Dražen Turković.
Intervencija žavršila u 18 sati i 45 minuta.

dvd-ostrna @ 16:49 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
utorak, ožujak 13, 2012
 

DVD Ostrna održalo 83. redovnu izvještajnu skupštinu


Dana 10. ožujka 2012. godine DVD Ostrna održalo je 83. redovnu izvještajnu godišnju skupštinu. Predsjednik DVD-a Božidar Cik otvorio je skupštinu i pozdravio uzvanike: predsjednika Gradskog vijeća grada Dugog Sela gos. Stjepana Berteka, gradonačelnika grada Dugog Sela gos. Vladu Kruhaka,  pročelnika za društvene djelatnosti gos. Veljka Bertaka, predstavnike VZG Dugog Sela: predsjednika gos. Zvonka Novosela, zapovjednika gos. Nikolu Rnjaka i tajnika gos. Ivicu Klarića, sponzore, predstavnike 28 prijateljskih društava, te na kraju sve članove društva.

U 2011. godini iz društva je isključeno 11 članova zbog neaktivnosti, a primljeno je 27 novih članova, te sada društvo broji 137 članova. Od toga ima 29 izvršnih članova, 20 pričuvnih članova, 5 članova veterana, 32 pomažuća člana, 29 članova mladeži i 22 članova djece 6-12 godina. Društvo veliku pažnju posvećuje osposobljavanju svojih članova, a u protekloj godini baš je u Ostrni održano osposobljavanje za mladež, na kojem je 26 članova mladeži uspješno završilo osposobljavanje. Pored toga 4 člana su završila osposobljavanje za čin vatrogasnog dočasnika I klase, te 7 za čin vatrogasca I klase.

Predsjednik je istaknuo da je 2011. godina bila jedna od najuspješnijih u dugogodišnjoj povijesti društva, a svakako treba spomenuti da su članovi društva prošle godine preuredili salu Vatrogasnog doma, izradili sprave za mladež i nabavili transportni kontejner za smještaj opreme, te na taj način uštedjeli, odnosno priskrbili društvu iznos od 60.000 kn. Pored toga odradili su osiguranje Viteškog turnira na Martinbregu, Martinski reli, te Dugoselsku biciklijadu. Također prošle godine društvo je organiziralo 3. Kup Sv. Florijana - vatrogasno natjecanje za djecu 6-12 godina, te po prvi puta za mladež 12-16 godina. Natjecanje je uspješno odrađeno uz učešće 32 ekipe (6 ženskih i 14 muških ekipa djece, te 4 ženske i 8 muških ekipa mladeži). Tijekom sezone treniralo je i natjecalo se 9 natjecateljskih ekipa: 1 muška i 2 ženske ekipe djece  6-12 godina, 1 ženska i 1 muška ekipa mladeži 12-16 godina, 1 ženska i 1 muška "A" ekipa, te 2 muške "B" ekipe, a iste su na 11 raznih takmičenja imale 34 nastupa, sa solidnim rezultatima: 7 prvih, 7 drugih i 6 trećih mjesta, a ženska ekipa djece 6-12 godina, treću godinu za redom osvojila je četvrto mjesto na županijskom takmičenju u Križu.

U protekloj godini interventna jedinica odradila je 18 vatrogasnih intervencija, od toga   10 tehničkih i 8 požarnih otvorenog prostora. Na intervencije je ukupno izašlo 86 vatrogasaca koji su utrošili 87 sati. U prosjeku to iznosi 5 vatrogasca i 5 sati po intervenciji. Pored intervencija društvo je sudjelovalo na Županijskoj taktičko pokaznoj vježbi "Potres 2011" koja je u svibnju održana u Dugo Selo, a u ljetnoj požarnoj sezoni 5 naših vatrogasaca odradili su 8 smjena dislokacije na otoku Visu.

Za 2012. godinu društvo planira odraditi osposobljavanje za zvanja vatrogasac i dočasnik, te za specijalnosti za aparate za zaštitu dišnih organa i spašavanje iz ruševina, organizirati vatrogasno natjecanje 4. Kupa Sv. Florijana, izraditi projektnu dokumentaciju i  započeti izgradnju garaže za smještaj vatrogasnih vozila, uvježbavati natjecateljske ekipe, te niz drugih aktivnosti.

Zaslužnim članovima podijeljena su priznanja: spomenicu za 60 godina rada primio je Slavko Novosel, za 40 godina Tomo Srečić, a za 10 godina Ivana Bertek. Veteranske spomenice dobili su: Slavko Novosel, Ivan Novosel, Ivan Lopatar, Stjepan Harambaša, Ivan Milković, Vjekoslav Navrtek i Tomo Srečić. Brončane medalje dobili su Stjepan Bertek i Zlatko Brlek, a brončanu plamenicu Denis Turković.

Članovima mladeži podijeljena su uvjerenja o osposobljavanju za mladež, te članovima koji su završili osposobljavanje za I klasu, uvjerenja za isto. Za vatrogasca 2011. godine DVD-a Ostrna proglašen je Vjekoslav Čvorig, vatrogasni dočasnik I klase, sa ogromnim radom i zalaganjem u svojih 27 godina vatrogasnog staža.

Ovim putem zahvaljujemo se svim sponzorima i donatorima koji su pomogli rad Društva, te svim članovima na zalaganju, radu i na postignutim rezultatima.

                                                                                                  za Upravni odbor  DVD-a Ostrna

                                                                                                 Božidar Cik, dipl.ing.

 

 

dvd-ostrna @ 15:27 |Komentiraj | Komentari: 0
subota, ožujak 10, 2012
Prometna uprava ispostava Velika i Mala Ostrna izdala je upozorenje koje se odnosi na vremenski period

-subota 10.03.2012. u večernjim satima
-nedjelja11.03.2012. u ranim jutarnjim satima pa sve do podne

Mole se građani da sa iznimnom pažnjom koriste prometnice u navedenim mjestima te izbjegavaju zadržavanje na istima ako nije od preke potrebe.
Upozorenje se odnosi naročito na dio prometnica oko Vatrogasnog doma DVD Ostrna u Velikoj Ostrni.
 Vozila zbog kojih se izdaje upozorenje su uočena zadnja dva mjeseca u okolnim mjestima a izgledaju ovako kao što su prikazana na sljedečoj ilustraciji:

Ilustracija :Željko Željko Trapko/facebook

Svaka sličnost sa stvarnim događajima je slučajna.
Pretpostavlja se da će mjesta vožača i suvozača u nekim slučajevima biti zamijenjena.


Iz ispostave za javno zdravsto upozoravaju da bi pojava ovakovih vozila mogla
biti uzrokovana već od prije poznatim vitaminima kao što su P.E.L.I.N.K.O.V.A.C. te njihovim izvedenicama i mutacijama iz laboratorija dr.BADEL ." 

dvd-ostrna @ 11:01 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, ožujak 9, 2012
ŠTO JE VATROGASNA PREVENTIVA

 

Vatrogasna preventiva je poduzimanje preventivnih mjera zaštite od požara, a to predstavlja skup mjera i radnji koje čovjek treba poduzeti kako bi spriječio nastanak požara ili sveo požarne opasnosti na najmanju moguću mjeru. Ovo vrlo ilustrativno prikazuje narodna uzrečica: "Bolje spriječiti, nego liječiti".

 

 Najbolja zaštita od požara je vatrogasna preventiva, pri čemu se utroše znatno manja financijska sredstava, nego što bi bile kasnije eventualne štete od požara. No, nemoguće je spriječiti apsolutno sve požare, stoga za takve slučajeve vatrogasne postrojbe moraju biti spremne da u najkraćem roku interveniraju, ugase požar te minimiziraju štetu koliko god je to moguće.

 

 Kompletna zaštita od požara sastoji se, dakle od operative (gašenje požara) i preventive (spriječavanje nastanka požara), a obje djelatnosti međusobno se nadopunjuju i čine jednu skladnu cjelinu. Vatrogascima je dužnost obavljati obje djelatnosti, ali na uspješnost preventive najviše utječu građani-civili. Zadaća samih građana je provođenje vatrogasne preventive u smislu poštivanja protupožarnih propisa pri gradnji građevina i instalacija, ali i pridržavanja svih savjeta u postupanju sa zapaljivim i potencijalno opasnim tvarima.

 

 Prema statistikama osnovni način izazivanja požara je ljudski nehat i nepažnja, i u godišnjim statistikama rijetko se spušta ispod 80 %. Među značajne i često isticane načine izazivanja požara ubrajaju se namjerno izazivanje požara, ali i dječja igra.

 

 Svatko od nas može i mora pažljivim i odgovornim ponašanjem spriječiti da do požara uopće i dođe, a ako se ovaj ipak pojavi, uz odgovarajuće mjere opreza pogasiti početni požar pomoću raspoloživih priručnih sredstava. Jer načelno vrijedi sljedeće zlatno pravilo vatrogastva: "Većina požara u prvoj minuti gasi se čašom vode. U drugoj minuti je potrebna posuda vode i pomoć druge osobe, a već u trećoj minuti potrebna je organizirana i uvježbana vatrogasna postrojba".

 

U SLUĆAJU POŽARA ŠTO ČINITI

 

 

Svrha preventive je redovito voditi brigu o svim bitnim aspektima kako bi se mogućnost pojave požara spriječila ili svela na minimum. No, ako se požar ipak pojavi evo nekoliko savjeta što možete sami učiniti:

 - saslušajte savjete dispečera kojem ste javili požar na 193 ili 112

 - pokušajte ugasiti požar samo ako to možete učiniti bez opasnosti za sebe ili druge

 - moći ćete pogasiti samo male požare u početnoj fazi, dok požare u razbuktaloj fazi ipak trebate prepustiti vatrogascima

 - pritom koristite sva priručna sredstva koja su vam pri ruci: ručni vatrogasni aparati za gašenje prahom ili CO2, kante s vodom, pokrivači (deke), zemlja, pijesak, lopate, mokre metle itd.

 - spašavanje ima prednost pred gašenjem, što znači prvo spašavajte ugrožene ljude ili životinje (pritom spriječavajte paniku), a tek onda krenite s gašenjem požara

 - izbjegavajte dim kao i udisanje produkata izgaranja, jer već nakon kratkog izlaganja možete ostati bez svijesti. Kod požara ljudi većinom stradavaju uslijed gušenja ili trovanja dimom, a ne zbog vatre

 - zaštitite otkrivene dijelove tijela odjećom. Pokrijte glavu i zaštitite vrat. Preko lica zavežite mokru tkaninu - tako štitite dišne organe. Zaštitite ruke.

 - držite se što niže podu. Temperatura je viša u gornjim dijelovima prostorije, gdje je i više produkata izgaranja, odnosno vrućeg dima

 - zatražite pomoć susjeda ili prolaznika

 - zatvorite dovod plina i po potrebi električne energije

 - pobrinite se da zapovjedniku vatrogasaca pri ulazu u objekt prenesete bitne informacije

 - ukoliko je moguće, sačuvajte tragove nastanka požara. Namjerno uništavanje ili prikrivanje tragova nesreće je kazneno djelo

 

 Mnogo puta je dokazano da su financijska sredstva uložena u prevenciju, stotinama puta manja od sredstava koja je potrebno izdvojiti za saniranje štete nakon požara. Također se uočilo da brzo gašenje u početku požara znatno smanjuje kasnije štete. Dakle, većina požara se može relativno lako ugasiti ako se primijeti u početnoj fazi, ako je na raspolaganju ispravna vatrogasna oprema i ako se brzo djeluje. Stoga je poželjno požar ugasiti u početnoj fazi kada ga je moguće ugasiti utroškom male količine sredstava, a i kasnija šteta je tek neznatna.

 

POŽAR KUĆANSKIH APARATA

 

 - izvadite utikač iz utičnice ili prekinite strujni krug na sklopki ili osiguraču

 - ugušite požar prekrivanjem (prekrivači od pamuka ili vune)

 - ili za gašenje požara koristite aparate za početno gašenje požara (prah, CO2)

 - uređaje pod naponom nemojte gasiti vodom

 - gašenje visokonaponskih uređaja (transformatori) prepustite vatrogascima

 

POŽAR ULJA U LONCU ILI TAVI

 

 - isključite plin i/ili struju na štednjaku i kuhinjsku napu

 - zaštitite ruke, glavu i otkrivene dijelove tijela

 - prekrijte požar poklopcem, vatrootpornim pokrivačem, ili navlaženom krpom (pamuk, vuna)

 - nemojte gasiti vodom (može doći do rasprskavanja gorućeg ulja i teških opeklina)

 - kad ste ugasili vatru ne dirajte ništa dok se ne ohladi

 

 

POŽAR ODJEĆE NA OSOBI

 

 - polegnite osobu, tijelo prekrijte prekrivačem i zaštitite joj lice i kosu

 - požar gasite od glave tako da osobu omotate u prekrivač ili kaput, oslobodite dišne organe

 - ukoliko se odjeća zalijepila za tijelo osobe, ne skidajte ništa na silu

 - opečeni dio stavite pod hladnu vodu i opečeno mjesto prekrijte sterilnom gazom ili zavojem za opekline

 - unesrećenom s većim opeklinama dajte piti dovoljno tekućine

 - ako Vaša vlastita odjeća počne gorjeti, kotrljate se po podu. Zaštitite lice.

 

POŽAR ČAĐE U DIMNJAKU

 

 - zbog neredovitog čišćenja dimovodnog kanala taloži se čađa na stijenke dimnjaka i čađa se može zapaliti. Ukoliko dimnjaci nisu pravilno i kvalitetno izgrađeni i ožbukani, požar se može prenijeti i na drvenu konstrukciju krovišta i okolne predmete

 - ne ubacujte ništa u dimnjak, odmah zovite vatrogasce na 93 ili 112. Pripazite da se požar ne proširi na okolni gorivi materijal

 - požari čađe se u principu ne gase, već se puštaju da čađa izgori. Međutim zbog raznih okolnosti može se gasiti suhim prahom, na način da prah ubacimo u otvor dimnjaka na najdonjem dijelu dimnjaka, obično u podrumu

 - nakon gašenja požara dimnjaka, potrebno je očistiti dimnjak, a vrući žar iznijeti izvan objekta i polijati s vodom

 - požar čađe u dimnjaku nikad se ne gasi s vodom (može doći do eksplozije vodene pare), niti vanjska površina dimnjaka se ne smije polijevati vodom

 - vodom se smije gasiti izvan dimnjaka – okolni predmeti i objekti

 

POŽAR AUTOMOBILA

 

 - zaustavite vozilo i ugasite motor

 - pažljivo podižite haubu da vas ne uhvati razbuktavanje vatre

 - gasite aparatom za gašenje prahom ili vodom. Možete se poslužiti i priručnim sredstvima, npr. bezalkoholnim pićima koje prethodno dobro promućkajte, itd.

 - otpojite kleme akumulatora, ukoliko je to moguće

 

 

PREVENTIVNO DEŽURSTVO

 

Prema statistikama najčešći oblici požara su oni na otvorenom (požari raslinja), a obično nastaju zbog nepravilnog postupanja građana i njihove nepažnje. Pod požarima raslinja podrazumijevamo sve vrste požara na otvorenom kao što su šumski požari, požari žitarica, suhe trave, makije itd. Opasnost od požara posebno je velika u rano proljeće (u kontinentalnom dijelu Hrvatske), kao i ljeti i u jesen nakon dugih suša (u priobalju).

 

 

 U našem kraju požari na otvorenom obično nastaju u proljeće uslijed velikih proljetnih spaljivanja korova, nakon čišćenja okućnica i vikendica, kada vatra građanima vrlo često izmakne kontroli. Postoji niz savjeta kako sigurno obavljati spaljivanje korova, a najvažnija smjernica u tome je zakonom propisana obveza da u slučaju spaljivanja velikih površina obavezno kontaktirate najbliže Vatrogasno društvo radi angažiranja preventivnog dežurstva. Ova usluga je besplatna, spada u vatrogasnu preventivu i nikada se nemojte ustručavati koristiti ju - jer "bolje je spriječiti nego liječiti".

 

 Dakle, u slučaju spaljivanja velikih površina na otvorenom možete nas kontaktirati na broj 193 (tražite da vas spoje s nekim iz DVD-a  Ostrna), ili nas zovite direktno na brojeve mobitela izvršnih članova DVD-a Ostrna  . Stojimo Vam na usluzi i za razne druge oblike pomoći, ili stručne savjete...

 

 

 

POZIV U POMOĆ

 

Kod nesreća i hitnih situacija – požari, prometne nezgode, iznenadne bolesti, elementarne nepogode – ljudi se zbog šoka ili panike često ne znaju snaći, no treba ostati priseban i odmah pozvati pomoć. U slučaju požara ili elementarnih nepogoda zovite vatrogasce na besplatni broj 93 ili 193 koji se postupno uvodi u funkciju. Ukoliko zovete preko mobitela obavezno ukucajte pozivni broj županije u kojoj se nalazite (dakle za Zagrebačku zupaniju treba upisati broj 01-193).

 

 Požar možete dojaviti i pozivom na besplatni broj 112 čime možete dobiti pomoć i kada ne znate koja vam hitna služba može pomoći. Broj 112 je broj Službe za zaštitu i spašavanje, a predstavlja jedinstveni europski broj hitnih službi gdje na temelju vaše dojave i ovisno o vrsti nesreće na mjesto događaja dolaze vatrogasci, policija, hitna pomoć, ili gorska služba zaštite i spašavanja, ili druge hitne službe.

 

 U razgovoru s operaterom govorite jasno i razgovijetno, objasnite što se točno dogodilo (što gori), točnu lokaciju odnosno adresu požara s lokalnim nazivom područja. Nakon toga ostanite na liniji, predstavite se i ostavite svoje kontakt podatke – kako bi vas se moglo dobiti u slučaju da su potrebne dodatne informacije.

 

Podsjetnik kako postupiti – poziv na 193 ili 112:

 1. smirite se i razmislite gdje se nalazite

2. nazovite 193 ili 112

3. govorite polako i razgovijetno te recite što gori, te ima li unesrećenih ili posebnih opasnosti, kao npr. eksplozija

4. navedite točnu adresu mjesta nesreće, uz lokalni naziv područja te okolne poznate objekte, kako bi se vatrogasci lakše orijentirali. Na mjestu događaja osobno ih dočekajte i usmjerite

 

5. ostanite na liniji za daljnje informacije (ne brinite jer vatrogasci su već na putu). Pokušajte ukratko opisati specifičnu prirodu nesreće – što točno gori (vrsta materijala, koji kat, soba), koliko je unesrećenih ljudi ili životinja, opasnost od plina, eksplozija i slično

6. dajte osobne podatke (ime i prezime, broj telefona)

7. završite razgovor kada Vam služba koju ste kontaktirali to dozvoli

8. ne telefonirajte na liniji dok ne dođe pomoć. Služba koju ste kontaktirali možda će Vas zvati za daljnje informacije

Kako Ostrvečki vatrogasci stižu na mjesto požara: kada se bilo gdje na području Republike Hrvatske bira telefonski broj 193, javlja se dežurni operater najbliže vatrogasne postrojbe ili središnje vatrogasne postrojbe u županiji. U Zgrebačkoj županiji će vam se tako javiti dežurni operater u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba, koji će onda putem telefona javiti zapovjedniku DVD Ostrna koji će zatim aktivirati elektro-motornu sirenu u vatrogasnom domu, što će nama biti znak za uzbunu. Tada mi natrag kontaktiramo tog istog dežurnog, koji nas upućuje na adresu koju ste mu upravo Vi dali.

dvd-ostrna @ 16:25 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, ožujak 8, 2012


APEL GRAĐANIMA


U vremenskom razdoblju od 25. veljače 2012. godine do danas (07. ožujka) zabilježen je veći broj požara na otvorenom prostoru cijele Republike Hrvatske. Povećan broj požara i hektara izgorjelog raslinja (trave, makije, niskog raslinja, šume i zapuštenih poljoprivrednih površina) izravan su rezultat sušnijeg i vjetrovitog vremenskog perioda, suhe vegetacije koja još nije ušla u fazu ozelenjivanja i nemarnog spaljivanja biljnog otpada. Gašenje takvih požara uvjetuje angažiranje znatnijih zemaljskih vatrogasnih snaga i zrakoplova. U konačnici, osim materijalne štete prouzročene požarom, angažman navedenih snaga iziskuje i trošenje znatnijih financijskih sredstava, predviđenih za ljetnu požarnu sezonu.

Stoga, apeliramo na građane da tijekom radova na čišćenju poljoprivrednih i drugih površina, biljni otpad saniraju na način da ne dovode u opasnost ljude i imovinu te u tom cilju izbjegavaju i onečišćenje zraka i okoliša. Skrećemo pozornost da je saniranje i odlaganje biljnog otpada regulirano između ostalog i Odlukama lokalne samouprave (županijske, gradske ili općinske) kojima su propisani svi uvjeti postupanja. Ukoliko je paljenjem vatre na otvorenom prostoru nastala šteta ili onečišćenje okoliša, policija i nadležne inspekcije zaštite okoliša pokreću prekršajne prijave, a ako se uzrokuje znatnija opasnost po ljude i imovinu, protiv počinitelja policija podnosi i kaznenu prijav

dvd-ostrna @ 14:13 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
 

 

 

dvd-ostrna @ 11:34 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, ožujak 7, 2012
U toku ovog tjedna vrše se pripreme za redovitu izvještajnu godišnju skupštinu koja će se održati u subotu 10.03.2012. godine u prostorijama vatrogasnog doma u Velikoj Ostrni sa početkom u 19. sati.Skupštini če nazočiti članovi društva kao i mnogi dragi nam gosti iz prijateljskih društava te uzvanici iz redova gradske vlasti ,Vatrogasne zajednice grada i Županije.

Žene iz B vrste su se okupile jučer i prekjučer te oćistile dom i oprale zavjese.

 

 

dvd-ostrna @ 12:58 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
Arhiva
« » stu 2017
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
Brojač posjeta
1125
Index.hr
Nema zapisa.